AKTUALITÁSOK


KORAI KEDVEZMÉNY: január 21-ig!

Oktató

JAYNE ORTON (UK)


Időpont
2018. február 24-25.


MINDEN KEDDEN 18:30-20:30

Időpont
2018. január 9-től


Megtelt, iratkozz fel a várólistára.

Oktató


Időpont
2018. jan. 22-feb. 19.


Utolsó helyek!

Oktató


Időpont
2018. január 29-március 5.


Nagytermi óra lett, utolsó 4 hely!

Oktató


Időpont
2018. február 1-március 1.


hétfő, péntek, vasárnap

Időpont
2018. februártól


Oktató

Magyar Iyengar Jóga Szövetség


Időpont
2018. március 3.


Oktató

Angyal Enikő


Időpont
minden csütörtökön 17:30-tól


Időpont
Minden pénteken 16:15-17:15

Interjú - Tibai Mária2014-12-17, | Rovat: Fordítások, írások

Névjegy

Tibai Mária vagyok, Budapesten születtem.

Mikor találkoztál először a jógával?

Talán 3o éves lehettem, amikor egy felső nyaki szakasz meszesedés okozott nálam problémát.( zsibbadtak az ujjaim)Panaszkodtam az egyik kolléganőmnek,aki tanácsolta, hogy menjek el  vele jógára,mert ő meg a térdével  bajlódott. Igy kerültem Dely Károly óráira, aki akkoriban egy igazi esszencia volt a jógaéletben . Évekig gyakoroltam nála klasszikus hatha jógát. Panaszaim megszűntek. Szerettem volna a jóga  jótékony hatásának tapasztalatát, mint oktató másoknak  is továbbadni,de akkoriban még nem volt Magyarországon oktatóképzés. Nagysokára Veres András vezetésével elindult a Sivananda Jóga iskola. Évekig tanítottam Sivanandáéknál. Tanításunk során megengedett volt, hogy az órákon 1-1 azonos hatású ászanát az  Iyengár metódus szerinti  ászanával „ kicseréljük”.


Nagyon megtetszett nekem ez a rendszer, de hogyan tovább?

Megtudtam, hogy két fiatal oktató éppen Párizsba jár iskolába Iyengar jógát tanulni. Rendszeresen eljártam hozzájuk gyakorolni. Azt mondták, ha komolyan gondolom ezt a jógát, akkor levisznek engem Egerbe, Csendes Erzsébethez, aki akkoriban az egyetlen diplomás Iyengar jógaoktató volt Magyarországon. Ez az 1990-es évek vége felé volt.

(Csendes Erzsébet a Kassai Egyetemi  Kórházban volt gyógytornász,aki több mint  25 éven át jógaterápiával foglalkozott betegeivel egy komoly orvosi team támogatásával. Tudását igazolja az is, hogy nagyon súlyos balesetéből saját magát terápiázva tökéletesen felépült. Most december 18-án ünnepli 70.születésnapját! Isten éltesse őt! )

Az Iyengar jóga tisztaságának megőrzése érdekében Iyengar úrtól személyesen kért és kapott engedélyt, hogy legyen Magyarországon is Iyengar Jógaszövetség. A  Szövetség  azonban  csak diplomás tanárokból állhat. Tehát el kell kezdeni  az oktató képzést! 2003-ban Csendes Erzsébet 2 éven keresztül egyedül készített fel bennünket  a 2005-ben beinduló iskolára,német tanárokkal együttműködve. 2009-ben végeztünk, mint első dipl.Iyengar jógaoktatók.

Mióta tanítasz az Iyengár metódus szerint?

Rögtön az iskola elvégzése után kezdtem el tanítani. Szívügyem, hogy egyre több, magam korabeli gyakorlót  is „ elcsábítsak „ az órákra, hogy saját megtapasztalásuk igazolja azt, hogy soha nem késő ezt a jógát elkezdeni még akkor is, ha sokszor itt-ott fáj valami.

Magam is a napi, saját gyakorlásom mellett járok tanárokhoz képezni magam. Nekem a jóga egy „eszköz” hogy minél közelebb kerüljek magamhoz, minél jobban megismerjem magam ( a testi-lelki jó közérzet  mellett).

Mit csinálsz a jógán kívül?

Örömmel töltöm az időmet a családommal. Jóllehet, még nincsenek unokáim, de így is teljes az életem. Heti kétszer járok már 5. éve olaszra. Erre napi szinten készülni kell. Komoly háztartást vezetek, szeretem a kerti munkát. Évek óta dédelgetett vágyam a Tiffany üveg készítés elsajátítása. Ehhez mára már minden tárgyi és szakmai feltétel adott, csak kézbe kell venni az üvegvágót!

Mi a jövőterved?

Kívánom magamnak, hogy még sokáig gyakorolhassak, tanuljak és taníthassak.
KORÁBBI HÍREK, INFORMÁCIÓK

Vizsgán innen, vizsgán túl…

Időpont: olvasásra bármikor :)  Oktató: Répássy Erika


ÜNNEPLÜNK! 9 éves az Amrita Jógaközpont:) FOTÓK!

Időpont: 2017. MÁJUS 1.   Oktató: Az Amrita Jógaközpont apraja-nagyja

KEDVENCEINK: pózokban, sztorikban, jógában.


Erika BLOG

Időpont: bármikor :)  Oktató: Répássy Erika