AKTUALITÁSOK


KORAI KEDVEZMÉNY: január 21-ig!

Oktató

JAYNE ORTON (UK)


Időpont
2018. február 24-25.


MINDEN KEDDEN 18:30-20:30

Időpont
2018. január 9-től


Megtelt, iratkozz fel a várólistára.

Oktató


Időpont
2018. jan. 22-feb. 19.


Utolsó helyek!

Oktató


Időpont
2018. január 29-március 5.


Nagytermi óra lett, utolsó 4 hely!

Oktató


Időpont
2018. február 1-március 1.


hétfő, péntek, vasárnap

Időpont
2018. februártól


Oktató

Magyar Iyengar Jóga Szövetség


Időpont
2018. március 3.


Oktató

Angyal Enikő


Időpont
minden csütörtökön 17:30-tól


Időpont
Minden pénteken 16:15-17:15

Interjú - Szabó Kata2015-01-19, | Rovat: Fordítások, írások

INTERJÚ

Névjegy:

Szabó Katalin

Született: Budapest, 1974. október 13. Mérleg – időnként szélsőséges, de egyensúlyra törekvő

Mikor találkoztál a jógával először?

1997-ben a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán már az első jógaórámon tudtam, hogy ez kell nekem! Korábban sok mindent sportoltam hobbiként (kézi-, kosárlabda, női foci), ahol sok sérülést szereztem és emiatt már nem nagyon kerestem a versenysportokat. A fizikai kihívás mellett olyan élményekben is részem lett a jógán keresztül, ami megerősített abban, hogy ezzel komolyabban foglalkozzam.


Miért a jóga?

A korábbi sportmúlt után felfedeztem a jógán keresztül a testtudatot és a szellemi tanításokkal kiegészülve és tapasztalva valami sokkal komplexebb dolgot fedeztem fel, mintha csak sportolnék. A mai napig azt érzem, hogy mindig van hova tovább fejlődni, hogy bármikor és bárhol gyakorolhatom.

Mióta tanítasz és mi tart a tanítás mellett?

2001-ben kezdtem órákat tartani, aztán volt egy év szünet külföldi tartózkodás miatt, és 2003-tól tanítok folyamatosan. 2005-6 környékén kezdtem el kismamajógát és szülésfelkészítőket tartani.

Kezdetben az adta a bátorítást az óratartásokra, hogy hasonló örömet láttam az órák végén az emberek arcán, mint amit én éreztem gyakorlások után. Jó érzés volt, hogy át tudok adni valamit abból, amit én is kapok a jógától. Aztán jó volt vezetni a már kevésbé kezdőket haladóbb gyakorlatok felé. A kismamákon látni a megkönnyebbülést egy-egy gyakorlás után, kapni a visszajelzéseket szülés után, hogy mennyi mindent köszönhetnek a jógának. Öröm látni, amikor sok anyuka folytatja a gyakorlást szülés után is, pedig sokuk kismamaként találkozik először a jógával.

Miért az Iyengar metódus?

Ezzel találkoztam legelőször a buddhista főiskolán. Akkor még angol nyelven tanulmányoztuk a Light on yoga-t, a később Jóga új megvilágításban címre fordított Iyengar könyvet. Más irányzatokkal is találkoztam a kezdeti években, de precízsége miatt ebből tanultam a legtöbbet és az eszközök folyamatos megjelenése még jobban segítette a saját gyakorlásom és még inkább a gyakorlókét, képességeikhez igazítva. Mosolygok, ha arra gondolok, hogy mekkora dolog volt, amikor hevederrel és téglával gyakoroltunk, jógaszék, fali kötelek akkor Magyarországon még messze nem voltak.

Mi a kedvenc pózod?

Az egyszerű Utthita Parsvakonasana, mert több mint 10 év után is kihívást jelent a csípőm miatt; a fordított testhelyzetek bármelyike.

Mivel töltöd az időd, amikor nem tanítasz?

2 éve magyar népi gyógyászatot kezdtem tanulni, amiből a gyógynövények használata, valamint az ín- és csontrakás nagyon megfogott. Mára az ín- és csontrakást a mindennapokban is használom, alkalmanként kismamák derékfájásán is segítek. Ha még szabadidőm engedi, szeretek kertészkedni, zöldséget termeszteni.

Mi a jövő terved?

A jóga és a csontrakás mellett szeretném főként a még szülés előtt álló nőket felvilágosítani a háborítatlan vajúdás fontosságáról és visszavezetni a természetes szüléshez.
”Peace begins with each child” /Robin Lim/
(A béke a gyermekekkel kezdődik)
KORÁBBI HÍREK, INFORMÁCIÓK

Vizsgán innen, vizsgán túl…

Időpont: olvasásra bármikor :)  Oktató: Répássy Erika


ÜNNEPLÜNK! 9 éves az Amrita Jógaközpont:) FOTÓK!

Időpont: 2017. MÁJUS 1.   Oktató: Az Amrita Jógaközpont apraja-nagyja

KEDVENCEINK: pózokban, sztorikban, jógában.


Erika BLOG

Időpont: bármikor :)  Oktató: Répássy Erika